viernes, 22 de abril de 2011

FUSTER DESTAPA UNA AMPOLLA DE CAVA

Aquests dies han investit el Doctor Valentí Fuster com a Confrare d’Honor del Cava. És una estratègia excel·lent que els productes de casa nostra, si són genuïns i de qualitat, s’associïn a personalitats prestigioses com el Doctor Fuster, que a més és un català internacional.

Dic genuïns per que el cava és molt nostre des de fa tants anys, com el champagne és dels francesos. La casa Codorniu seria la degana dels espumosos catalans amb més de 400 anys d’història. Així doncs, cadascú te la seva fórmula, però també el seu tarannà.

El champagne, normalment més car, evoca la moda, el glamour i celebracions més aviat paganes. El nostre cava s’associa a festes familiars, sovint amb color nadalenc o reminiscències cristianes. És clar que hi ha excepcions: Freixenet ha seguit el camí de la celebració digna de Hollywood, i altres cases de cava aporten les seves ampolles als podis de Formula 1, o del Mundial de Motociclisme.

Les diferencies en l’elaboració d’un i altre no són tant de mètode com de tipus de raïm, terreny i clima. Com a petit afeccionat als vins, sempre o casi sempre els he reconegut. Serà que un sap a Catalunya, i l’altre sap a França.

Pau Gasol, l’arquitecte Toyo Ito, i aquest any Valentí Fuster, són els primers confrares internacionals. I segur que en vindran d’altres. Ara que el cava esta reconegut com es mereix, esperem que els amics francesos, gelosos de les seves tradicions, vegin que hi ha lloc per dos espumosos a l’hora de celebrar.

Així, esta clar que la separació entre les celebracions amb un o altre és cosa meva. Però si algun tenista francès guanya aquest any a Paris, l’alsacià Sebastien Loeb s’imposa al Mundial de Rallies, o el velocista de raça caucàsica Christophe Lemaitre bat el record d’Usain Bolt... jo aixecaré doncs una copa de champagne!




No hay comentarios:

Publicar un comentario