No he anat mai al
Bulli, i a aquest pas sembla que m’ho perdré. D’altra banda qui em coneix sap
que sense viure en el passat (em considero plenament integrat en l’època
contemporània, o la que sigui que aviat inaugurarem), sóc un ferm defensor de les tradicions. Les
catalanes principalment, per vocació de
resistència i per sentiment. Però també algunes espanyoles, com la becaina, i
el gust d’estar al carrer prenent canyes amb qui sigui.
Dit això, sí que
he anat al Racó de Can Fabes. Al menys tres vegades. És un magnífic restaurant,
entre altres coses per que sempre ha potenciat la cuina catalana de tota la
vida, i amb matèria primera de màxima qualitat.
Tampoc sóc
gastrònom, el meu coneixement del tema es limita a l’educació que he rebut a
casa (gràcies pare i mamá), i a les possibilitats del meu cap a l’hora de
convidar-nos a sopar arreu del món (gràcies pare). I em sap greu que Santi
Santamaria ja no hi sigui per defensar la seva postura antirevolucionària en els fòrums internacionals; tot i que
confio que el seu restaurant seguirà endavant.
El cas es que
Ferran Adrià es mereix l’elogi i reconeixement del sector de la restauració.
Molts o casi tots, ja fa temps que ho fan. Les meves raons són que front a la
posada en escena tradicional, ell ha creat la variant cuina-espectacle; que friso per provar una de les seves
deconstruccions o maridatges extrems; i finalment, que sent català com és,
Adrià no ha deixat de fer país amb la seva obra.
Com que no sé si
tindré taula al Bulli abans que tanqui definitivament, i des que sóc mes
grandet, em fa angúnia proposar-li al mestre una sortida gastronòmica per
compte seu... em conformaré seguint-ne alguna recepta, a veure quin guirigai
organitzo a la meva cuina.
No hay comentarios:
Publicar un comentario